Σχετικά με την Φυσικοθεραπεία

Σχετικά με την Φυσικοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που έχει αντικειμενικό στόχο τη βελτίωση της ικανότητας του ατόμου να διατηρεί μια συγκεκριμένη στάση, να κινείται με ασφάλεια, να βρίσκει την ισορροπία του και να ελέγχει καλύτερα το σώμα του.

Ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής με τη βεβαρημένη φυσική κατάσταση των μελών της κοινωνίας, την αύξηση των αγγειακών επεισοδίων (εγκεφαλικά), την αύξηση των ρευματολογικών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων δίνουν στην επιστήμη της φυσικοθεραπείας μια ιδιαίτερη βαρύτητα για την αντιμετώπιση των ανωτέρω περιπτώσεων.

Επιπλέον οι ανάγκες του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού προκαλούν την αυξημένη ζήτηση των αθλητικών σωματείων αλλά και μεμονωμένων αθλητών για οργανωμένα κέντα φυσικοθεραπείας και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με σκοπό τη θεραπεία και αποκατάσταση τραυματισμών, τη συστηματική παρακολούθηση των αθλητών, τη διενέργεια εργομετρικών ελέγχων κ.α. Γεγονός που προσδίδει ένα πρόσθετο στοιχείο αναγκαιότητας για τις υπηρεσίες της φυσικοθεραπείας.

Ο κλάδος της φυσικοθεραπείας βρίσκεται σε δυναμική τροχιά έχοντας παρουσιάσει αλματώδη ανάπτυξη τη τελευταία δεκαετία. Παρέχοντας τον πλέον εξελιγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό και έχοντας αναπτύξει νέες μεθόδους θεραπείας, οστεοπαθητικής, manual therapy,   λεμφικό μασάζ, υδροθεραπεία, δύναται να αντιμετωπίσει με επιτυχία το σύνολο των περιστατικών με αντικειμενικό στόχο τη θεραπεία, την αποκατάσταση και την αποφυγή των επίπονων χειρουργικών επεμβάσεων.